Moobis är en webbtjänst från mLabs

mLabs är ett obundet projekt startat av Micke Kring [@mickekring] och Martin Claesson [@claessonmartin], båda verksamma i skolan, med syfte att lyfta fram nya digitala möjligheter i skolan.

Idag satsas stora pengar i Sverige på att IT-utrusta skolor, lärare och elever men fokus hamnar ofta på hårdvara. Vi tror att kommunikation och distribution är två centrala styrkor som IT och framför allt Internet kan erbjuda. Därför vill vi erbjuda enkla skolanpassade webblösningar som vem som helst kan använda och som öppnar vägar för laptops och surfplattor att nå sin fulla potential i undervisningen.

Kostnadsfritt? Vad är haken?

Det finns ingen hake. Tjänsten är kostnadsfri, för att vi tycker den ska vara det samt att vi tror att skolsverige kan ha mycket nytta av detta. Om vi kan hjälpa skolsverige en liten gnutta, så hjälper vi förhoppningsvis också övriga samhället en liten gnutta. Och det vinner vi alla på!

Vad får jag när jag skapar en sajt eller blogg på Moobis?

När du registrerat dig hos oss har du möjlighet att skapa en eller en massa wordpressbloggar / -sajter kostnadsfritt. Vi kör inte med några gömda kostnader och du får tillgång till enklare spam-skydd, egengjorda teman och mallar anpassade för vad vi i skolan vill ha. Dessutom fungerar de lika bra på smartphone, padda och dator. Likaså slipper du reklam på din blogg och har möjligheten att få inspiration och delta i vårt lilla community som vi håller på att bygga. Vi lyssnar på er och försöker att bygga tjänsten utifrån vad vi i skolan behöver. Vill du dessutom ha ett eget domännamn är det inga problem.
Hoppa in på supportsajten eller vår Facebookgrupp för mer information.

Tekniskt mumbo-jumbo

Moobis är inget hemmabyggt system utan bygger på WordPress. Vi vill, i så stor utsträckning som möjligt, använda oss av standardiserade produkter och även Open Source. Ska vi jobba med IT i skolan tycker vi att vi ska använda ”riktig” teknik och i så liten mån som möjligt system som inte existerar utanför skolan. Det ska även vara enkelt att flytta in till oss, men även från oss om man vill.
Servrarna ligger i Västberga, strax utanför Stockholm och inga data behöver därför färdas utanför Sverige.

Kontakta oss

Om ni vill fråga oss om något, så kan ni maila oss på varamed@mlabs.se eller kvittra något till @mlabs_se på Twitter.

  • Martin Claesson
    Martin ClaessonChief handler of stuff

    Håller på med koncept och produktutveckling. Funderar mycket kring organisationsutveckling och teknikens roll där. Ofrivillig ekonom som ändå hittat utrymme för mänsklighet i systemet.

  • Micke Kring
    Micke KringHappiness Engineer

    Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Micke har sina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.